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An Act to amend the Roadside Advertising Act
[Assented to 17 June 1992\ 

THE PARLIAMENT OF QUÉBEC ENACTS AS FOLLOWS:

c. p-44, 1 .  Section 13 o f the Roadside Advertising Act (R. S. Q., chapter
s. i3, am. P44) is amended

(1) by adding, at the end o f subparagraph 3 o f the first paragraph, 
the words “ , except an advertising sign to advertise an enterprise 
distant from the intersection of the highway with another highway 
not maintained by the Minister of Transport and located along the 
latter highway” ;

(2) by inserting, after the second paragraph, the following 
paragraph :

Topography “The Minister, where he considers that the topography of the 
Smsfdlra" area prevents an applicant from displaying an advertising sign as 
tion prescribed in subparagraphs 1 and 2 of the first paragraph over a 

distance of at least one kilometre, may authorize the advertising sign 
to be displayed at such lesser distance as he indicates.”

lis*' 2* Section 15 of the said Act is replaced by the following section:

Height*1 “ 15 . No advertising sign may exceed

(1) 3 metres in height, if it is displayed within 30 metres of a 
highway, rest area or lookout;

(2) 5.50 metres in height, if it is displayed 30 metres or more 
therefrom but within 60 metres thereof;

(3) 11 metres in height, if it is displayed 60 metres or more 
therefrom but within 90 metres thereof;
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(4) 16 metres in height, if it is displayed 90 metres or more 
therefrom.”

c. P-44, 3 . Section 16 of the said Act is amended by replacing the words
s. i6, am. “or exceed three metres in height” in the third line of the third 

paragraph by the words “or exceed the height prescribed in section 
15” .

Coming into 4. This Act comes into force on 17 June 1992.
force
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